Jane Seymour Biografie, echtgenoot of echtgenoot, kinderen en vermogen (2024)


Jane Seymour Biografie, echtgenoot of echtgenoot, kinderen en vermogen (1)

Jane Seymour is een Engels-Amerikaanse film entelevisie actrice wiens acteercarrière dateert uit de jaren zeventig. Ze heeft talloze acteercredits op het grote scherm verzameld, waarvan de meest opmerkelijke de James Bond-film uit 1973 is Leef en laat sterven, Ergens in de tijd (1980), de Franse epische thriller La Révolution française (1989) en de komedie hitcomedy Bruiloft Crashers (2005).

Op het kleine scherm staat Seymour bekend om haar rol in de telefilm van 1988 Onassis: The Richest Man in the World waarvoor ze een Emmy Award ontving. De getalenteerde actrice staat ook bekend om haar hoofdrol in de jaren 90-serie Dr. Quinn, Medicijnvrouw, waarvoor ze in 1995 een Golden Globe Award won. Ze werd geëerd met een benoeming tot Officier van de Orde van het Britse Rijk (OBE) in 2000.

Jane Seymour Biography

Jane Seymour werd geboren Joyce Penelope WilhelminaFrankenberg op 15 februari 1951, in Hayes, Engeland. Haar vader Benjamin John Frankenberg was een volleerd gynaecoloog en verloskundige, terwijl haar moeder Mieke (van Tricht) verpleegster was. Ze groeide op met twee zussen Sally en Anne Gould. Jane volgde een opleiding aan de Tring Park School voor uitvoerende kunsten in Hertfordshire en bij haar afstuderen nam ze de naam 'Jane Seymour' aan, waarvan ze aannam dat ze beter verhandelbaar was.

Jane Seymour markeerde haar acteerdebuut in 1969 als een niet genoemd extraatje in de muzikale komedie Oh! Wat een mooie oorlog. Ze landde haar eerste hoofdrol als Lillian Stein in de oorlogsdramafilm, De enige manier (1970). Seymour werd gecast in een aantal gastrollen op verschillende tv-series voordat ze haar eerste grote rol op klein scherm als Emma Callon in de zeer succesvolle BBC-serie landde De Onedin-lijn (1972).

Seymour kreeg uiteindelijk internationale bekendheid toen ze te zien was in de James Bond-film Leef en laat sterven (1973), met in de hoofdrol Solitaire, de zwoele liefdebelang van het hoofdpersonage. Haar prestaties in de iconische film versterkten haar profiel in de Britse filmindustrie en vergemakkelijkten ook een soepele overgang naar Hollywood. Vanaf de jaren zeventig speelde de getalenteerde actrice in verschillende films, waaronder het romantische Sci-Fi-drama Ergens in de tijd (1980) waarvoor ze werd genomineerd voor de Saturn Award voor beste actrice. Andere opmerkelijke filmcredits zijn onder meer De Scarlet Pimpernel (1982), het tweedelige Franse epos La Révolution française (1989), Bruiloft Crashers (2005) en Vijftig tinten zwart (2016).

Jane Seymour heeft ook uitstekend gepresteerd op het kleine scherm waarvoor ze vele lofbetuigingen heeft behaald. Ze ontving haar eerste Emmy-nominatie voor haar rol in de tv-miniserie Captains and the Kings (1976). De getalenteerde actrice ontving haar eerste Golden Globe Award voor beste actrice voor haar rol in de miniserie van 1981, East van Eden en won ook een Emmy Award voor haar rol in de telefilm Onassis: The Richest Man in the World (1988). Ze ontving nog 2 Golden Globe-nominaties en één Primetime Emmy-nominatie voor haar rollen in De vrouw van wie hij hield (1988) en Oorlog en Herdenking (1988-1989). Voor haar hoofdrol als Dr. Michaela "Mike" Quinn in de westerse dramaserie van 6 seizoenen Dr. Quinn, medicijnvrouw (1993-1998) ontving Seymour een Golden Globe Award uit 2 nominaties en werd ook genomineerd voor een Emmy Award en een Screen Actors Guild Award.

Echtgenoot / echtgenoot en kinderen

Hoewel ze momenteel ongehuwd is, Jane Seymouris in het verleden betrokken geweest bij 4 huwelijken. Ze trouwde in 1971 met de in Engeland geboren theaterregisseur Michael Attenborough, maar de vakbond werd in 1973 ontbonden. Ze had een tweede huwelijkstest in augustus 1977 toen ze de knoop legde met Victor Geoffrey Planer, een vriend van haar eerste echtgenoot . De unie eindigde echter ook na 2 jaar en de scheiding werd afgerond in februari 1979.

De derde echtelijke unie van Seymour was met David Flynnmet wie ze trouwde in juli 1981. Het huwelijk eindigde in een scheiding in mei 1992. Haar langste huwelijksvereniging ooit was met Hollywood-acteur en filmmaker James Keach. Het duo legde de knoop op 15 mei 1993 en bleef 2 decennia getrouwd. Ze werden gescheiden in 2013 en hun scheiding werd afgerond in december 2015.

Jane Seymour heeft momenteel een relatie met de in Engeland geboren producent en regisseur David Green. Het echtpaar dateert sinds 2014 en ze wonen samen in Malibu.

Jane Seymour Biografie, echtgenoot of echtgenoot, kinderen en vermogen (2)

Jane Seymour heeft vier kinderen; 2 van haarhuwelijk met David Flynn en 2 uit haar huwelijk met James Keach. Ze verwelkomde haar eerste kind op 7 januari 1982, een dochter genaamd Katherine Jane Flynn. Haar tweede kind, een zoon genaamd Sean Michael Flynn, werd geboren op 31 juli 1985. Op 30 november 1995 verwelkomde ze de tweelingzonen John Stacy en Kristopher Steven.

Haar netto waarde

Sinds haar internationale acterendoorbraak in de jaren 1970, Jane Seymour is zeer consistent gebleven in haar carrière. Ook een volleerd schrijver, de Hollywood-ster heeft in de loop der jaren talloze zelfhulp- en inspirerende boeken gepubliceerd. De tijdloze actrice heeft ook goedkeuring gekregen van mode- en beautymerken zoals Kay Jewelers, Crepe Erase en verschillende anderen. Met deze en verschillende andere ondernemingen heeft de veelzijdige Hollywood-ster een nettowaarde van $ 90 miljoen verzameld.

Jane Seymour Biografie, echtgenoot of echtgenoot, kinderen en vermogen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5541

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.